Afganisztán

Két tonnányi robbanóanyagra bukkantak Kabulban

Két tonnányi robbanóanyaggal megrakott teherautóra bukkant az afgán felderítés (NDS) Kabulban.

2018.02.06 12:40MTI

A járművet a főváros keleti részében találták, több embert őrizetbe vettek. A teherautóban lévő dokumentumok alapján úgy vélik, hogy a jármű Pakisztánból származik. Az ügyben még tart a vizsgálat.

Afganisztán és az Egyesült Államok többször is azzal vádolta Pakisztánt, hogy támogatja az afgán tálibok mozgalmát és szövetségeseit, köztük a Hakkani terrorhálózatot.

Csupán januárban 154 ember meghalt, mintegy 290 megsebesült négy nagyobb merényletben és fegyveres támadásban Kabulban. Két akció elkövetését az Iszlám Állam dzsihadista szervezet, két másikat a tálibok vállaltak. A támadások egyikét Kabul egyik nagy szállodája ellen hajtották végre, ahol 22-en, főképpen külföldiek haltak meg. Egy másikban öngyilkos robbantásos merényletben, több mint százan haltak meg, zömében civilek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.