Erőszak

Gyújtópalackot dobtak a KMKSZ központi irodájára Ungváron

A KKM elítéli a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári épülete elleni támadást.

2018.02.04 18:49MTI

Ismeretlenek vasárnap hajnalban gyúlékony folyadékot tartalmazó palackot dobtak a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) központi irodájának épületére Ungvár belvárosában, a megyei rendvédelmi szervek azonnal reagáltak az esetre.

Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, az ukrán parlament képviselője az MTI-nek telefonon megerősítette, hogy garázda cselekményt követtek el a KMKSZ ungvári székháza ellen a hajnali órákban. Az épületben komolyabb kár nem keletkezett.

"Nagyon örülök annak, hogy a rendvédelmi szervek igen operatívan reagáltak a történtekre" - tette hozzá. Reményét fejezte ki, hogy a történteket a hatóságok gyorsan kinyomozzák, és az eset nem okoz kárt az ukrán-magyar kapcsolatokban.

A KKM elítéli a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári épülete elleni támadást

A Külgazdasági és Külügyminisztérium elítéli a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári épülete elleni támadást - közölta a tárca vasárnap az MTI-vel.

Elvárjuk az ukrán hatóságoktól, hogy mielőbb találják meg az elkövetőket, és derítsék fel, hogy mi motiválta őket tettük elkövetésekor.

Elvárjuk az ukrán hatóságoktól, hogy garantálják a kárpátaljai magyarok biztonságát - fogalmaznak.

A történtek is igazolják annak a magyar kezdeményezésnek a jogosságát, hogy az EBESZ ukrajnai megfigyelői ne csak az ország keleti, hanem az ország nyugati felében is legyenek jelen - áll a minisztérium közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.