Terrorizmus

Életfogytiglanra ítélték a muszlimok közé hajtó londoni merénylőt

A merényletben egy ember meghalt, kilenc sérültet kórházba szállítottak.

2018.02.02 14:40MTI

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték pénteken azt a walesi férfit, aki tavaly júniusban furgonjával egy londoni mecsetnél muszlimok közé hajtott. A merényletben egy ember meghalt, kilenc sérültet kórházba szállítottak.

A 48 éves, cardiffi Darren Osborne-nak a londoni Woolwich kerület koronabíróságán kihirdetett ítélet alapján minimum 43 évet kell rács mögött töltenie.

Osborne tavaly június 19-én hajnalban az észak-londoni Finsbury Park mecsetjénél hajtott az emberek közé. A támadás akkor történt, amikor a mecset közösségének tagjai a ramadán böjtjét követő éjszakai imádságról távozóban éppen elsősegélyben részesítették egy társukat, aki rosszul lett.

Az első beszámolókból nem derült ki egyértelműen, hogy az áldozat, az 51 esztendős Makram Ali egészségi okokból vagy a támadás következtében vesztette életét, de a halottkémi vizsgálat megállapította, hogy Ali halálát közvetlenül a gázolásos merényletben elszenvedett sérülések okozták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.