Légi

Összeütközött két katonai helikopter Franciaországban, halottak

Az egyelőre ismeretlen körülmények között történt balesetben legalább öten életüket vesztették.

2018.02.02 10:39MTI

Összeütközött péntek reggel a francia hadsereg két Gazelle típusú helikoptere a délkelet-franciaországi Carces-tó közelében. Az egyelőre ismeretlen körülmények között történt balesetben legalább öten életüket vesztették - közölték rendőrségi források.

A hadsereg két másik és a csendőrségnek egy harmadik helikoptere jelenleg is keresi a hatodik embert, aki az egyik szerencsétlenül járt járművön utazott.

"A helikopterek összeütköztek, az egyiken háromfős legénység volt, a másikon ketten utaztak, mindenki meghalt" - közölte a brignoles-i csendőrség.

Más források szerint viszont hatan voltak a két helikopteren.

A helyszínen mintegy húsz katona, valamint a csendőrség és a Var megyei alprefektúra munkatársai vettek részt a kutatásban.

Mindkét katonai helikopter a Saint-Tropez-től negyven kilométerre található Cannet-des-Maures katonai iskolájához tartozott, feltételezhetően gyakorlórepülést végeztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.