Gyász

Öngyilkosságot követett el Fidel Castro legidősebb fia

Öngyilkosságot követett el csütörtökön Fidel Castro Díaz-Balart, a kubai forradalom atyjának legidősebb fia, miután hónapokon át depresszióval kezelték.

2018.02.02 08:30ma.hu

A 68 éves férfit súlyos depresszióval orvosok sora ápolta először kórházban, majd otthonában.

A 2016. november 25-én elhunyt Fidel Castrónak legalább nyolc gyereke volt. Arcra leginkább a legidősebb fia hasonlított rá, akit emiatt Kubában csak Fidelito néven emlegettek. Fidel Castro Díaz-Balart a Szovjetunióban tanult atomtudós volt, haláláig a Kubai Államtanács tudományos tanácsadója és a Kubai Tudományos Akadémia alelnöke.

Castro Díaz-Balart anyja az arisztokrata családból származó Mirta Díaz-Balart volt, akit Fidel Castro még forradalmi harca előtt vett el feleségül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.