Csoda

Elképesztő megmenekülés: rátaláltak a Csendes-óceánon eltűnt komp hét utasára

Az ötven utast szállító hajón mindössze két mentőcsónak volt. Ennek egyikében találtak a túlélőkre, köztük egy csecsemőre is.

2018.01.28 12:16MTI

Élve bukkantak rá a Kiribati szigetei között közlekedő, eltűnt komp hét utasára vasárnap, a túlélők nyolc napig étlen-szomjan hánykolódtak egy mentőcsónakban a Csendes-óceánon.

A sajkában egy eszméletét vesztett csecsemő is utazott.

A csónakot az új-zélandi légierő Orion nevű repülőgépe fedezte fel, miután a helyi hatóságok szombaton csatlakoztak a komp utáni kutatáshoz.
A repülőgép megadta egy közeli halászhajónak a túlélők koordinátáit, és élelmet, vizet, valamint a kapcsolatteremtéshez rádiót dobott le nekik.

A csoport arról számolt be, hogy a Butiraoi nevű komp elsüllyedt. Az ötven utast szállító hajón mindössze két mentőcsónak volt.

"Az Orion folytatja a keresést a térségben, és mindent megtesz a további túlélők felkutatása érdekében" - közölte az új-zélandi légierő.

A Butiraoi január 18-án indult el a 33 szigetből álló, 110 ezer embernek otthont adó Kiribati Köztársaság Nonouti nevű szigetéről egy kétnapos útra a mintegy 250 kilométerrel távolabb található Betióra.
A 17 méteres, fából készült katamarán nem érkezett meg úti céljához.

A helyi hatóságok elmondták, hogy a hajó zátonyra futott, és javítani kellett, mielőtt elindulhatott volna Nonoutiról.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.