Afganisztán

Mentőautóba rejtett pokolgép robbant Kabulban, rengeteg halott

A robbanás a több száz méterre lévő épületekben is érezhető volt.

2018.01.27 12:04MTI

Már csaknem száz halottja és több mint másfélszáz sebesültje van annak a robbantásos merényletnek, amelyet szombaton követtek el az afgán fővárosban, Kabulban a tálib felkelők.

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint eddig 95-en vesztették életüket a robbantás miatt, de félő, hogy a halottak száma tovább emelkedik, mert a kórházakban ápolt sérültek közül többnek válságos az állapota.

A sebesültek száma 158.

A beszámolók szerint mentőautóba rejtett robbanószerkezet lépett működésbe, amikor a jármű a belügyminisztérium korábbi épületénél egy ellenőrző ponthoz érkezett. A robbanás több száz méterre lévő épületekben is érezhető volt. A negyedben afgán kormányhivatalok, külföldi diplomáciai képviseletek is vannak.

A merénylet elkövetőjeként a tálibok jelentkeztek egyik szóvivőjükön keresztül.

Egy héttel ezelőtt fegyveresek egy csoportja megtámadta a fővárosban lévő Intercontinental szállodát. Abban a terrortettben 43-an haltak meg. Annak a merényletnek az elkövetőiként is afganisztáni tálibok jelentkeztek.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.