Befektetés a közös jövőnkért

A Gates alapítvány 50 millió euróval támogatja az EU afrikai beruházási tervét

A Bill és Melinda Gates Alapítvány 50 millió eurót (mintegy 15 milliárd forint) ajánlott fel az afrikai kontinens fenntartható fejlődését támogató uniós beruházási kerethez, amelyet az Európai Bizottság ugyanennyivel kiegészített.

2018.01.25 13:43MTI

A világ leggazdagabb embere és felesége által közösen alapított szervezet 40,9 millió eurót ad és 10,2 millió euró technikai segítséget nyújt afrikai egészségügyi beruházási projektekhez. A bizottság üdvözölte a felajánlást, és kiegészítette 50 millió euróval.

A brüsszeli testület tájékoztatása szerint a felajánlás további magánberuházások ösztönzését szolgálja a fenntartható fejlődési célok elérése érdekében, lehetővé téve a sikeres projektek gyorsabb bővítését.

"Az egészségügy eredményeinek javítása lehetővé teszi a társadalom jólétének és termelékenységének növelését. Ezen a területen 2000 óta jelentős előrelépés történt Afrika szubszaharai részén, azonban többet kell tennünk a szegényeket szolgáló kutatás-fejlesztési tevékenységek ösztönzése érdekében" - közölte a Microsoft alapítója, nagyszerűnek nevezve, hogy az EU vezető szerepet játszik a globális egészségügy terén meglévő egyenlőtlenségek csökkentésében.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke leszögezte: Afrikában a külföldi befektetések egyharmada az EU-ból származik, s ez mindkét kontinensen elősegíti a munkahelyteremtést és növekedést. "Mindez befektetés a közös jövőnkbe (...), ami által a világot stabilabbá, biztonságosabbá, fenntarthatóbbá tesszük" - fogalmazott.

A 2000-ben létrehozott Bill és Melinda Gates Alapítvány a világ legnagyobb filantróp magánszervezete, amelynek fő célja, hogy segítse a betegségek és a szegénység elleni küzdelmet a fejlődő világban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.