Baleset Olaszországban

Kisiklott egy személyvonat Milánó közelében, halottak

Több tucatnyian megsérültek, 10-en súlyosan.

2018.01.25 09:58MTI

Kisiklott egy személyszállító vonat csütörtök reggel az észak-olaszországi Milánó közelében, a balesetnek két halálos áldozat is van, több tucatnyian megsérültek, köztük 10-en súlyosan - közölték hivatalosan.

A mentők az egyik vasúti kocsiból még nem tudták kiszabadítani az utasokat.

Az olasz hatóságok százra teszik a könnyebb sérültek számát.

A Trenitalia észak-olaszországi vasúti társaság szerelvénye Cremona városából Milánó központjába tartott, tele a reggel munkába siető utasokkal, amikor a Pioltello és Segrate közötti szakaszon a baleset bekövetkezett. Szemtanúk szerint a hat kocsiból álló szerelvény mozdonya és az első kocsi áthaladt egy váltón, és a szerelvény két utolsó kocsija is a sínen maradt. A közbülső kocsik azonban leugrottak a sínekről, s ez utóbbi kocsikban szorult benn számos utas.

A helyszínen tűzoltók és mentők dolgoznak.

A baleset közvetlen kiváltó okát egyelőre nem tudják.

Az érintett vasútvonalon leállt a forgalom megbénítva a reggeli közlekedést.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.