Életmentő

Újraélesztett egy embert a repülőn a román egészségügy-miniszter

Újraélesztett egy utast szerda este a Nagyvárad-Bukarest repülőjáraton Florian Bodog román egészségügy-miniszter.

2018.01.25 09:51MTI

A miniszter az Agerpress hírügynökségnek később elmondta, arra lett figyelmes, hogy a háta mögött utazó utasnak fulladási tünetei vannak, arca szederjessé vált. Egy utas segítségével kiemelték a székéből a fulladozó utast, a miniszter felszabadította a légutait, amelyeket teljesen elzártak a váladékok, és újraélesztési műveleteket hajtott végre. A pilóta fontolóra vette, hogy visszafordítja a gépet Nagyváradra, de erre már nem volt szükség, mert az utas - egy 42 éves férfi - állapota jobbra fordult.

Florian Bodog egészségügy-miniszter orvosi végzettséggel rendelkezik, a plasztikai sebészetre szakosodott. Miniszteri kinevezése előtt a Nagyváradi Tudományegyetem orvosi és gyógyszerészeti karának volt a dékánja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.