Tragédia

Meghalt egy magyar turista Thaiföldön egy svédasztalos vacsora után

A társaságból mindenki ételmérgezést kapott.

2018.01.23 06:54ma.hu

Súlyos ételmérgezésbe halhatott bele egy magyar turista Thaiföldön - írja a Bors. A lapnak a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sajtó Főosztálya megerősítette, hogy az elhunyt négy barátjával együtt nyaralt Thaiföldön, ahol a szállodájukban egy svédasztalos vacsorán vettek részt.

A vacsora után a társaság minden tagja nagyon rosszul lett, egyikük pedig többszöri újraélesztés után a kór­házba szállítást követően rö­viddel elhunyt. A halál oka fel­tehetően ételmérgezés vagy étel­allergia miatt bekövetkezett szívleállás.

A lap azt írja, Pattaya üdülőparadicsomában történt a tragédia, ahol a baráti társaság tagjai a vacsora után azonnal a thaiföldi nagykövetségtől kértek segítséget.

A Külügyminisztérium közölte, a magyar csoport tagjait egy bangkoki nemzetközi kórházba vitték, ahol megvizsgálták, ellátták őket a szükséges kezeléssel, és már elhagyták az intézményt, a kórház tájékoztatása alapján pedig valamennyien ételmérgezést kaptak.

A külügy azt is hozzátette, egy szervezett utazás keretében több magyar is ugyanabban a szállodában szállt meg, és sokan közülük szintén megbetegedtek a péntek esti vacsorát követően.

Az viszont csak a boncolás során fog kiderülni, hogy az elhunyttal ételallergia vagy ételmérgezés végzett-e. A boncolási jegyzőkönyv elkészültéig és a szakvélemény kiállításáig a holttest Bangkokban marad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.