Háború

Már Indiának is van nagy hatótávolságú atomfegyvere

India sikeresen tesztelt atomtöltet hordozására alkalmas nagy hatótávolságú interkontinentális ballisztikus rakétát csütörtökön.

2018.01.18 18:54MTI
Egy Agni-5 típusú rakétaForrás: AFP/Raveendran

Az Agni-5 típusú rakétával már ötödször hajtott végre kísérletet. A hordozó eszközt a Bengáli-öbölből mobil kilövőállásról indították útjára.

A teszt tovább erősíti elrettentő erőnket, és nagyban hozzájárul országunk védelmi képességének fokozásához - áll az indiai védelmi minisztérium közleményében.


India az utóbbi években futtatta fel fejlesztéseit nukleáris fegyverek és rakéták terén válaszul arra, hogy Kínának - mellyel régóta hadilábon áll főként himalájai határvitájuk okán - tekintélyes rakétaarzenálja van.

Az Agni(Tűz)-5 szakértői becslések szerint képes lenne csapást mérni Kína szinte bármely pontjára, Pakisztánnak - India másik, szintén hagyományos ellenségének - pedig a teljes területére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.