Tragédia

Lezuhant egy katonai oktatógép Törökországban, halottak

Lezuhant szerdán a délnyugat-törökországi Isparta tartományban egy török katonai oktatógép. A repülőn tartózkodó két pilóta és a technikus meghalt.

2018.01.17 14:54MTI

A hadsereg közleménye szerint a CASA CN-235 típusú szállítógép az eskisehiri légi támaszpontról szállt fel, és 12 óra 50 perckor a Yalvac körzethez tartozó Kirkbas falunál tűnt el a radarképernyőről.

A mentőegységek a közeli Egirdir-tótól északra találták meg a repülő roncsát és a három katona holttestét.

Sehmus Günaydin, Isparta tartomány kormányzója az NTV török hírtelevíziónak azt mondta, hogy a baleset pontos oka egyelőre nem ismert, de a térséget sűrű köd borítja.

A Hürriyet tekintélyes napilap által közölt háttérinformációk szerint a 2001-ben három CASA CN-235-ös is lezuhant Törökországban. Azokban a balesetekben együttesen 41 ember vesztette életét.

A spanyol-indonéz gyártású CASA CN-235-ösből a török haderőnek van a legtöbb a világon, összesen 50.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.