Gyilkosság

Rekord nyomravezetői díj a koszovói szerb politikus gyilkosaiért

Tízezer eurós összeget ajánlanak annak, aki segít kézre keríteni őket.

2018.01.16 20:14ma.hu

Tízezer eurós, azaz több mint hárommillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a koszovói rendőrség annak, aki a nyomozást elősegítő információval tud szolgálni Oliver Ivanovic vezető koszovói szerb politikus meggyilkolásának ügyében - közölte a Koha Ditore című pristinai napilap kedden.

A mérsékelt politikusnak tekintett Oliver Ivanovicra ismeretlen tettesek lőttek rá kedd reggel 8 óra után néhány perccel az észak-koszovói Kosovska Mitrovicában, amikor pártjának épületébe akart belépni. A férfit hasba lőtték, kórházba szállítása után belehalt sebesülésébe.

Sajtóértesülések szerint Kosovska Mitrovica egy külvárosi részén a rendőrök egy kiégett, rendszámtábla nélküli autót találtak, amely a feltételezések szerint az elkövetők gépjárműve lehetett, a rendőrség nagy erőkkel nyomoz a merénylők után.

A koszovói kormány elítélte az esetet, és a gyilkosok mihamarabbi kézre kerítését szorgalmazta. Ramush Haradinaj kedd estére összehívta az ország nemzetbiztonsági tanácsát, hogy Oliver Ivanovic meggyilkolásáról, valamint Koszovó általános biztonsági helyzetéről tárgyaljon.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.