Németország

Feltörték a Der Spiegel főszerkesztőjének Twitter-fiókját

Klaus Brinkbäumer oldalán egy török nyelvű szöveg és német fordítása jelent meg, miszerint "szeretnénk bocsánatot kérni a rossz hírekért, amelyeket Törökországról és Recep Tayyip Erdoganról közöltünk eddig".

2018.01.14 10:32MTI

Feltörték vasárnapra virradóra a Der Spiegel című német hírmagazin főszerkesztőjének Twitter-fiókját.

Klaus Brinkbäumer oldalán Twitter-üzenetként egy török nyelvű szöveg és német fordítása jelent meg, miszerint "szeretnénk bocsánatot kérni a rossz hírekért, amelyeket Törökországról és Recep Tayyip Erdoganról közöltünk eddig". Az üzenetet egy török nemzeti zászlót és a török államfőt, Recep Tayyip Erdogant ábrázoló kép egészítette ki.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap beszámolója szerint az üzenet nagyjából két órán keresztül állt a főszerkesztő valódi bejegyzései fölött. Hajnalban a Der Spiegel a szerkesztőségi Twitter-oldalán közölte, hogy Klaus Brinkbäumer oldalát meghekkelték, és a kitűzött üzenet nem tőle származik. Röviddel ezután közölték, hogy megtisztították az oldalt. A FAZ szerint nem tudni, hogy ki lépett be illetéktelenül Klaus Brinkbäumer Twitter-fiókjába.

A Der Spiegel az egyik legrégibb és legtekintélyesebb német politikai hetilap, 1947 óta működik, hetente nagyjából 770 ezer példányt adnak el belőle.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.