Terror

Lefejeztek egy nőt és két gyereket a dzsihadisták

A terroristák kereket oldottak a támadás után, a rendőrség és a hadsereg tagjai nagy erőkkel keresik őket.

2018.01.13 08:36ma.hu

Lefejeztek pénteken egy nőt és két gyereket saját házukban a dzsihadisták az észak-iraki Kirkuk kormányzóságban - jelentették helyi biztonsági források.

A dzsihadisták egy négytagú család ellen hajtottak végre támadást, a nő férje azonban túlélte. A férfit sérülései miatt jelenleg kórházban ápolják. Ott közölte a biztonsági erőkkel, hogy az Iszlám Állam tagjai betörtek hozzá és meggyilkolták családtagjait.

A terroristák kereket oldottak a támadás után, a rendőrség és a hadsereg tagjai nagy erőkkel keresik őket.

Habár az Iszlám Állam által korábban uralt iraki és szíriai területeken kikiáltott kalifátus gyakorlatilag megszűnt létezni, az iszlamisták még ellenőrzésük alatt tartanak kisebb területeket Kelet-Szíria és Észak-Irak lakatlan sivatagi részein, illetve egy sávban Havídzsa közelében. Megfigyelők szerint a dzsihadisták innen kiindulva rendszeresen hajtanak végre a péntekihez hasonló támadásokat a környékbeli településeken, különösen a biztonsági erők tagjai és civilek ellen.

A dzsihadisták 2014 nyarán rohanta le Irak és Szíria kiterjedt térségeit, rátéve kezüket egyebek között Irak második legnagyobb városára, Moszulra. Az észak-iraki nagyvárost csak tavaly júliusban tudták visszafoglalni a kormányerők. Az iraki hadsereg szövetségeseivel és az Egyesült Államok vezette koalíció támogatásával együtt ezután sorra foglalta vissza a lakott területeket az iszlamistáktól, utolsóként a szíriai-iraki határon, az Eufrátesz partján fekvő Rava települését november közepén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.