Támadás

Oroszlánfóka harapott meg egy fürdőzőt San Francisco partjainál

Ez már a negyedik fókatámadás egy hónap alatt az amerikai vizekben.

2018.01.12 13:42MTI
hirdetés

Oroszlánfóka harapott meg egy fürdőzőt San Francisco Aquatic Park nevű strandján csütörtökön. Ez már a negyedik fókatámadás egy hónap alatt az amerikai vizekben.

A San Franciscó-i Tűzoltóság és Mentőszolgálat (SFFD) a közösségi médiában tette közzé, hogy segélyhívásra vonultak ki az Aquatic Parkba, ahol a parton egy nyugdíjas mentős kollégájuk látta el éppen a megharapott nőt, akit ezután kórházba vittek. A nő térdét érte a harapás.

A nyugdíjas mentős éppen arrafelé úszott, így tudott segíteni neki kijutni a vízből. Egy szemtanú szerint a sérült igen erősen vérzett, amikor a partra került.

A nő egy barátja a San Francisco Chronicle-nek elmondta, hogy a South End Rowing Club nevű evezőscsapat két tagja csütörtök reggel úszni ment, amikor egy oroszlánfóka a nő lábába harapott és megpróbálta a mélybe húzni.Az SFFD képviseletében John Baxter arra hívta fel a fürdőzők figyelmét, hogy egyedül ne ússzanak és mindig nagyon alaposan nézzenek körül.

A múlt hónapban már történetek hasonló balesetek: először december 15-én egy fürdőző férfi szenvedett "súlyos fókaharapást" a combján, őt a San Franciscó-i General Hositalben kezelték, később két másik úszóval ugyanez történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.