Három támadót őrizetbe vettek

Több milliós ékszerrablás a párizsi Ritz szállóban

Fejszével betörték a hotel kirakatait, aki tudott, motorral menekült.

2018.01.11 06:23MTI

Több millió euró értékű ékszert rabolt el szerda este öt fegyveres a párizsi Ritz luxusszállóból, miután fejszével betörték a hotel kirakatait - közölték rendőrségi források.

Az álarcos támadók közül három férfit a helyszínen elfogtak, két fegyveresnek azonban sikerült elmenekülnie mintegy 4,5 millió euró értékű ékszerrel. A motoron elmenekült támadókat nagy erőkkel keresi a rendőrség.

Az öt férfi este fél 7-kor lépett akcióba a belvárosi Vendome téren álló luxushotelnél, amelyet számos ékszerbolt vesz körül. "A környékbeli neves ékszerboltok a Ritz kirakataiban állítják ki az ékszereiket" - hangsúlyozta a rendőrség.

Rendőrségi források szerint a támadók fejszével betörték a szálló kirakatait és onnan kiemelték az ékszereket.

A kerületben 2014 után megerősítették a rendőrségi jelenlétet, miután a téren - ahol a francia igazságügyi minisztérium is található - több ékszerboltot is kiraboltak.

A BFM hírtelevízió értesülése szerint a három őrizetbe vett férfi párizsi lakos.




Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.