Felrobbanhat, elsüllyedhet

Akár egy hónapig is éghet a kigyulladt iráni olajszállító hajó

Több tucatnyi mentőhajó küzd a térségben a tomboló rendkívül erős széllel, a magas hullámokkal és a hajótestből kiáramló mérgező füsttel, hogy megtalálják az eltűnt legénységet.

2018.01.10 08:57MTI

Akár egy hónapig is éghet a kelet-kínai partoknál kigyulladt iráni olajszállító hajó – közölte szerdán a dél-koreai tengerészeti és halászati minisztérium.

A Sanchi nevű tanker Iránból tartott Dél-Koreába, amikor szombat éjjel a parttól 257 kilométerre összeütközött a Hongkongban bejegyzett CF Crystal teherszállítóval. Az olajszállító fedélzetéről eltűnt 32 tengerész – 30 iráni és két bangladesi állampolgár, a Crystal legénységének mind a 21 tagját – valamennyien kínai állampolgárok – kimentették.

Több tucatnyi mentőhajó küzd a térségben a tomboló rendkívül erős széllel, a magas hullámokkal és a hajótestből kiáramló mérgező füsttel, hogy megtalálják az eltűnt legénységet. Attól lehet tartani, hogy a hajó felrobban vagy elsüllyed – közölte egy dél-koreai tisztviselő.

Pak Szung Dong kijelentette, hogy a korábbi tapasztalatok szerint a tűz még két hétig vagy egy hónapig is éghet.

A tankeren 136 ezer tonna, nagyon gyúlékony kőolaj koncentrátumot szállítottak, ami megfelel 1 millió hordónyi nyersolajnak, ennek piaci értéke 60 millió dollár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.