Detonáció

Robbanás Stockholmban

A stockholmi Varby Gard metróállomásnál történt az eset, felehetően gránátról van szó.

2018.01.07 13:40ma.hu

Legkevesebb két ember megsérült, amikor robbanás történt Stockholmban egy metróállomás bejáratánál, írja a Sky News. A robbanás a Varby Gard metróállomáson történt egyelőre ismeretlen okokból.

A hírek szerint egy 60 éves férfi sérült meg súlyosa,  amikor felvett egy tárgyat a földről és az felrobbant. Feltehetően egy kézigránát volt. A robbanásban egy 45 éves nő is megsérült, mindkettőjüket kórházba vitték.

A tűzoltóság szóvivője a Sveriges Radionak elmondta, hogy valaki robbanóanyagot használt, ennél többet nem tudnak. A rendőrség szóvivője szerint ugyanakkor nincs okuk azt gondolni, hogy terrortámadás történt volna. A metróállomás a főváros déli részén van, a T13-as vonalon.

A rendőrséget 11 óra körül értesítették a robbanásról, a helyszínt azonnal lezárták, a rendőrség megindította a nyomozást.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.