Igazságszolgáltatás

Felakasztották az iráni férfit, aki megerőszakolt és megölt egy hatéves kislányt

"A család ragaszkodott az ítélet végrehajtásához, s ez ma reggel meg is történt."

2018.01.04 11:24MTI

Felakasztottak Iránban egy fiatal férfit, aki 17 évesen megerőszakolt és meggyilkolt egy hatéves kislányt – tudatta csütörtökön a helyi igazságszolgáltatás.

Szetajes Gorejsit a fővárostól délre eső Varámin városából rabolta el az akkor még fiatalkorú férfi, akit csak Amirhosszein P.-ként azonosítottak.

"A család ragaszkodott az ítélet végrehajtásához, s ez ma reggel meg is történt" – tudatta Golámhosszein Eszmáili, a teheráni igazságszolgáltatás vezetője.

Iránban gyilkosság és nemi erőszak mellett hitehagyásért és kábítószer-csempészésért is kiszabható halálbüntetés, akár olyanokra is, akik az elkövetés idején még nem voltak nagykorúak. Ilyen esetekben az ítéletet akkor hajtják végre, ha a halálraítélt eléri a felnőttkort. Irán egyike azoknak az országoknak, ahol évente a legtöbb embert végzik ki a világon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.