Nukleáris

Saját magát találta el Észak-Korea egy félresikerült rakétakísérletben

Tokcson városára zuhant egy ballisztikus rakéta tavaly áprilisban. Komoly károk keletkeztek.

2018.01.04 08:40ma.hu

Egy Hwasong-12/KN17 közép-hatótávolságú ballisztikus rakétát lőttek fel Pukcsang repülőteréről tavaly április 28-án. A szerkezet 70 kilométeres magasságot ért el, majd a 39 kilométerre lévő Tokcson városára zuhant, komoly károkat okozva mezőgazdasági és ipari épületekben. Azt lehetetlen megmondani, hogy meghalt-e valaki a balesetben. A Diplomat című szaklap szerint ha a rakéta jól működött volna, az orosz partoknál ért volna földet, a Japán-tenger északi részén.

A lap szerint a rakéta előfokozatú motorjai hibásodtak meg. A becsapódást műholdas fotók is megerősítik. Hasonló balesetek veszélye a lakott területek felett továbbra is elég magas, főleg a teszteletlen rendszerek esetében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.