Kábítószer

Hét tonna kokaint foglaltak le Antwerpenben

Banánszállítmányt tartalmazó konténerben érkezett a kikötőbe.

2018.01.04 08:16MTI

Rekordnak számító, majdnem hét tonna kokaint foglaltak le a belga és a holland vámhatóság emberei egy, az észak-belgiumi Antwerpen kikötőjébe érkező banánszállítmányt tartalmazó konténerben a tavalyi év végén - közölte Florence Angelici, a belga vámhatóság szóvivője szerdán.

A szóvivő tájékoztatása szerint a december 30-án talált kábítószert, amely az antwerpeni kikötőben éves szinten lefoglalt kokainmennyiség negyedét teszi ki, valószínűleg Hollandiába szánták. Mint elmondta, a hatóságok nyomozást indítottak, hogy kiderítsék, honnan származik a kábítószer. A lefoglalt szállítmány értékét bnem közölték.

Belgium legnagyobb kikötője a trópusi gyümölcsök mellett a Dél-Amerikából, főként Kolumbiából, Brazíliából és Ecuadorból érkező kokainszállítmányok érkezési helye. Antwerpenben 2016-ban összesen 30 tonna, 2017-ben rekordnak számító, mintegy 38 tonna kokaint foglaltak le a belga hatóságok - tette hozzá a szóvivő.

Szeptemberben az antwerpeni rendőrség a kikötővárosban erősödő drogkereskedelemre hívta fel a figyelmet, amely párhuzamos gazdaságot létrehozva soha nem látott mértékben növeli a korrupciót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.