Mocsi

Ketten is belehaltak Japán kedvenc újévi édességébe

A tavalyihoz hasonlóan az országban idén is meghalt két ember a tradicionális újévi desszert, a csirizszerű rizsből készült gombóc fogyasztása közben - többen válságos állapotban kerültek kórházba.

2018.01.03 12:32MTI

Idén egy 50-es és egy 80-as éveiben járó tokiói férfinak akadt végzetesen a torkán a jégkrémmel töltött rizsgombóc, a mocsi. A tokiói tűzoltóság szerdai közlése szerint további 13 embert szállítottak kórházba elakadt gombóccal a torkában. A gombóc ragadós, csirizszerű rizsből készül. Évről évre sokan kerülnek kórházba, főleg idősek, valamint gyerekek, akik nem tudják jól megrágni a ragacsos újévi édességet.

Volt olyan év, amikor 24-en szorultak orvosi ellátásra a mocsi miatt, és arra is akadt már példa, hogy valakinek porszívóval szippantotta ki a torkából az ott ragadt gombócot egy talpraesett családtag.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.