Gyász

Csak 26 napot élt a berlini állatkertben született jegesmedvebocs

A kölyök, akinek még nevet sem adtak, újév napján még rendesen evett...

2018.01.03 05:53ma.hu

Huszonhat napos korában elpusztult a berlini Tierpark jegesmedvebocsa. Az állatgondozók még újév napján is megfigyelték, amint szopik anyja emlőjéből, és úgy vélték, hogy a december elején született kölyök egészséges. Élettelen testét kedden reggel vették észre a megfigyelőkamerákon keresztül.

"Tudjuk, hogy a kölyök elpusztulásának az esélye igen nagy életének első heteiben, ennek ellenére elkedvetlenített minket halála, szomorúak vagyunk" - mondta kedden Florian Sicks, a jegesmedve gondozója. A jegesmedvéknél 50 százalék annak az esélye, hogy az újszülött nem marad életben.

Andreas Knieriem, az állatpark igazgatója hozzátette, hogy végignézik és elemzik a kamerák felvételeit, és várják a kórbonctani vizsgálat eredményét, amelyet a leibnizi vadállatkutató központ szakemberei fognak elvégezni.

A Tierpark Tonja nevű nyolcéves nősténye december elején két utódot hozott a világra, az egyik azonban élettelenül született, az anyaállat minden bizonnyal felfalta, mert a kamerák képein nem látták a gondozók a tetemét.

Tonja előzőleg 2016 novemberében hozott utódot a világra, akkor is ikreket. A két bocs jelentette 22 év után az első jegesmedve-szaporulatot a német főváros keleti felében lévő állatkertben. Az egyik kölyök akkor is elpusztult, a másik, amely a közönségtől a Fritz nevet kapta, négy hónaposan, váratlanul múlt.

Berlin leghíresebb jegesmedvéjének a mai napig Knut számít. A nyugat-berlini állatkertben 2007-ben született állatot valóságos kultusz övezte, 2011-ben betegség miatt bekövetkezett hirtelen kimúlása megdöbbentette a világot.

Hatalmas öröm fogadta a bocsok érkezését

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.