Thaiföld

Már hét hónapja elhamvasztották, mikor hazatért

A férfi rokonai elsőre azt hitték, szellemet látnak.

2017.12.30 13:13ma.hu
hirdetés

Valósággal sokkot kaptak a thaiföldi Sakorn Sacheewa rokonai, mikor a férfi hét hónappal a hamvasztása után megjelent odahaza. Azt hitték ugyanis, hogy 44 éves családtagjuk elhunyt egy emésztőrendszeri betegségben, még a holttestét is azonosították.

Az egyik rokon, Charoen Lekdi a Bangkok Postnak elmondta: majd' hét hónappal ezelőtt azzal kereste fel őket a rendőrség, hogy Sacheewa elhunyt bérelt otthonában. Elmentek a Navamindradhiraj Egyetem orvosi karára, hogy azonosítsák a holttestet. A hulla erősen fel volt puffadva, ráadásul a fogsora is más volt. Sacheewának ugyanis hiányzik előlről két foga. Hiába a bizonytalanság, egy hivatalnok addig erősködött, míg a család végül hazavitte a holttestet.

Otthon vallásos körülmények között elbúcsúztatták, majd elhamvasztották.

Amikor a férfi hét hónappal később hazatért, a családtagok azt hitték, szellemet látnak. Mint kiderült, azért volt ilyen sokáig távol, mert elszegődött egy halászhajóhoz dolgozni, ezalatt egy mianmari férfi ellopta a személyigazolványát. Papírjai eltűnését jelentette is a hatóságoknál, újat igényelt helyettük. Csak akkor tudta meg, hogy családja halottnak hiszi, mikor hazatért.
 
Most módosíttatni próbálja az iratokat, melyek szerint ő május 18-án elhunyt.

Az még mindig nem derült ki, hogy kit hamvasztottak el helyette.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.