Biztonság

Franciaországban a biztonsági erők csaknem 140 ezer tagját mozgósítják szilveszterre

Különös figyelmet fordítanak majd szilveszteréjjel a közúti közlekedés szabályainak ellenőrzésére.

2017.12.29 19:57MTI

Franciaországban a biztonsági erők csaknem 140 ezer tagját mozgósítják az újévi ünnepségek biztosítására - mondta a belügyminiszter a BFM francia hírtelevíziónak pénteken.

A biztonsági erők több mint 139 ezer tagja lesz szolgálatban, köztük 57 ezer rendőr és 37 ezer csendőr – ismertette Gérard Collomb, aki szerint a katonai járőrözést kiterjesztik az ország egész területére, nemcsak az egyes városokra és meghatározott létesítményekre, mint korábban.

A belügyi tárca vezetője szerint különös figyelmet fordítanak majd szilveszteréjjel a közúti közlekedés szabályainak ellenőrzésére.

A párizsi rendőrfőnök szerint a francia főváros rendvédelmének biztosítására 10 500 embert mozgósítanak, köztük 4200 rendőrt, 2300 mentőst és tűzoltót, valamint 2200 katonát. A rendőrfőnök külön felhívta a figyelmet, hogy határozottan megtiltották a lakosságnak a petárdák és tűzijáték használatát.

Mélanie Vecchio, a belügyminisztérium szóvivője a televíziós csatornával közölte, hogy a Champs-Élysées sugárúton, a Champ-de-Mars nyilvános parkban és az Eiffel-toronnyal szemközti Trocadéro téren nagy biztonsági övezetet alakítanak ki. Hozzáfűzte: emellett ellenőrizni fogják a kézitáskákat és a személyi iratokat is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.