Keresés

Szökött rabokat keresnek Berlinben

Egyelőre annyit tudni, hogy a négy fogvatartott az intézet területén lévő szerelőműhely szellőzőnyílásán keresztül szökött meg.

2017.12.29 13:25ma.hu

Több rab is megszökött egy berlini börtönből. Egyelőre annyit tudni, hogy a négy fogvatartott az intézet területén lévő szerelőműhely szellőzőnyílásán keresztül szökött meg. A német hatóságok még nem hozták nyilvánosságra személyazonosságukat. Egy támfal vasbeton szerkezetét szinte teljes hosszában áttörték a rabok a szabadulás érdekében - tudósította az M1 Híradó.

Csütörtök délelőtt négy – vagy a Bild friss információi szerint öt – fogvatartott megszökött a Berlin melletti plötzensee-i büntetés-végrehajtási intézetből. Az elítélteknek – szokás szerint – a börtön területén lévő egyik szerelőműhelyben kellett volna közérdekű munkát végezniük, ám valahogyan sikerült a műhely egyik melléképületén, a kazánházon át kijutniuk – közölte a berlini városvezetés szakpolitikusa, Uwe Meyer-Odewald.

A kazánházhoz vezető ajtón mindig biztonsági zár van. Hogy hogyan sikerült ezen az ajtón átjutniuk, azt egyelőre nem tudják megmondani, mint ahogyan azt sem tudni, hogy pontosan hogyan jutottak át a börtön területét elkerítő szögesdrótkerítésen, abban ugyanis nem tettek kárt a menekülők.

A rabok életkora 27 és 38 közé tehető, jövő márciusig, illetve 2020 októberéig ülték volna le büntetésüket. Többnyire lopás, zsarolás, súlyos testi sértés miatt ítélték el őket.

A rendőrség azonnal lezárta a környéket, és továbbra is nagy erőkkel keresi a megszökött rabokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.