Tragédia

Rengeteg áldozat egy New York-i tűzvészben

Tizenkét ember, köztük egy csecsemő halt meg egy lakóépületben kigyulladt tűzben a New York-i Bronxban.

2017.12.29 09:30MTI
cnn

A városrészben legutóbb 2007-ben volt tragikus kimenetelű tűzeset: akkor kilenc gyerek és egy felnőtt vesztette életét egy elektromos fűtő meghibásodása miatt kiütött tűzben - közölte csütörtökön a város polgármestere, Bill de Blasio.

A bronxi állatkerttől egy utcára lévő ötemeletes épületben tomboló tüzet mintegy 170 tűzoltó igyekezett megfékezni a mínusz 10 fokos hidegben. A tűzoltóság közölte: legalább 15-en, köztük négyen súlyos sérüléseket szenvedtek.

Daniel Nigro tűzoltóparancsnok elmondása szerint a tűzben az épület különböző emeletein haltak meg 1 és 50 év közötti emberek. Bill de Blasio polgármester a tragédia helyszínére utazott.

A világhálóra feltöltött képek és videók alapján a tüzet sikerült megfékezni, az épület külső része szinte teljesen ép maradt. Értesülések szerint azonban a lakóház belseje kiégett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.