Kábítószer-kereskedelem

Több mint egy kiló kokain lapult a gyomrában, lebukott a repülőtéren

64 apró csomaggal akart átjutni a biztonsági ellenőrzésen Phuket szigetén.

2017.12.29 09:26MTI

Több mint 1,2 kilogrammnyi kokaint próbált meg becsempészni Thaiföldre a gyomrában egy elefántcsontparti nő - közölték pénteken a thaiföldi hatóságok

A 27 éves afrikai nő a gyomrában 64 apró csomaggal akart átjutni a biztonsági ellenőrzésen Phuket szigetének repülőterén csütörtökre virradó éjszaka, de ideges viselkedése szemet szúrt a hatóságoknak.

A kábítószercsempészek a térségben rendszeresen alkalmaznak afrikai vagy ázsiai nőket. Gyakran próbálkoznak kis thaiföldi repülőtereken, például Phuketen, Samuin vagy akár Kambodzsában, majd onnan kezdik el szétteríteni az árut Thaiföldön – mondta el a bangkoki igazságügyi minisztérium kábítószer-ellenes osztályának munkatársa.

A Délkelet-Ázsiában széles körben népszerű metamfetaminnal szemben a kokaint egy szűkebb, gazdagabb körnek szánják Thaiföldön – tette hozzá.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.