Migráció

Kiskorú migránsként érkezett Európába még tavaly a német lány afgán gyilkosa

Mécsesek gyúltak azelőtt az illatszerüzlet előtt, ahol szerdán egy 15 éves lányt gyilkolt meg egy vele egykorú afgán fiú a délnyugat-németországi Kandelben.

2017.12.29 08:32ma.hu

A két tinédzser egy drogériában szólalkozott össze, a fiú végül kést rántott és leszúrta a lányt, aki a kórházban belehalt a sérüléseibe. A fiú jelenleg előzetes letartóztatásban van – hangzott el az M1 péntek reggeli Híradójában.

A kerületi rendőrkapitány helyettese, Eberhard Weber azt közölte csütörtökön, hogy az elkövető egy 15 éves afgán állampolgár, aki a jelenlegi információk szerint 2016 tavasza óta él Németországban. Tavaly áprilisban Hesse-ben regisztrálták, kísérő nélküli kiskorú menedékkérőként.

A gyilkosság helyszínén most egy Angela Merkelt ábrázoló fotót függesztettek ki, alá azt írták: „Nem tudom felismerni, hogy mit kellene másként csinálnunk”.

Németország-szerte nő a feszültség a migránsok miatt. A felmérések szerint a bevándorlók többsége képtelen beilleszkedni, és egyre több az általuk elkövetett bűncselekmény is. 2016 nyarán például egy 17 éves afgán fiú támadt baltával egy vonat utasaira Würzburg közelében. A fiú 2015-ben menedékkérőként érkezett Németországba, négy embert sebesített meg.

Néhány nappal később egy szír menedékkérő bozótvágókéssel gyilkolt meg egy nőt a Stuttgarttól nem messzi Reutlingenben, mert féltékeny volt rá. Miután végzett a nővel, két másik embert is megsebesített, mielőtt elfogták. Idén szeptemberben Lipcsében azért erősítették meg a rendőri jelenlétet, mert bevándorlók kocogó nőkre támadtak, volt, akit megerőszakoltak.

2015 óta csaknem másfél millió bevándorló érkezett Németországba. Eleinte a berlini vezetés és a németek többsége is tárt karokkal fogadta őket. Mostanra viszont az úgynevezett Willkommenskultur, vagyis a bevándorlók befogadását támogató kultúra megszűnőben van – erről beszélt az M1-nek nyilatkozó politológus, Kiszelly Zoltán.

A német szavazók már nem akarnak fizetni sem a migránsokért, hiszen azt látják, hogy nekik kell megelőlegezniük a migránsok új életét, az adójukból, a járulékokból, és noha azt mondják nekik a német politikusok, hogy a migránsok majd ezt a munkájukkal visszafizetik, ez nehezen hihető, hiszen jelenleg csupán 20 százalékuk dolgozik, jellemzően minimálbéren – mondta.

Közben a berlini vezetés, hasonlóan az unió legtöbb politikusához, továbbra is a kötelező és korlátlan betelepítés mellett harcol.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.