Csoda

Átadták a világ eddigi leghosszabb üvegpadlós hídját - videó

Az új üvegpadlós híd egyszerre 3 ezer embert bír el, biztonsági okokból azonban csak 600 látogatót fogad.

2017.12.28 13:37ma.hu

Több ezer ember vett részt Kínában a világ leghosszabb üvegpadlós hídjának megnyitóünnepségén. Az ország északi Hopej tartományában lévő Hungjaku térség magas hegyeiről, vízeséseiről, régi városairól és templomairól híres, most ráadásul mindezt 218 méteres magasságból is megtekinthetik a turisták. Az új üvegpadlós híd egyszerre 3 ezer embert bír el, biztonsági okokból azonban csak 600 látogatót fogad. A 488 méter hosszú híd több mint ezer négy centiméter vastag üveglapból áll. Az átkelő képes ellenállni egy 12-es erősségű szélviharnak és egy 6-os erejű földrengésnek is - tudósít az Euronews.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.