Tragédia

15 évig tartotta fogságba saját gyerekét egy japán házaspár - végül a lány belehalt

A 33 éves, 145 centiméter magas Kakimoto Airi mindössze 19 kilogrammot nyomott, amikor rátaláltak holttestére.

2017.12.28 10:21MTI
hirdetés

A rendőrség szerint az oszakai házaspár egy elzárt helyiségben tartotta fogva a lányt, arra hivatkozva, hogy gyermekük mentális betegségtől szenvedett és emiatt erőszakossá vált. A 33 éves, 145 centiméter magas Kakimoto Airi mindössze 19 kilogrammot nyomott, amikor rátaláltak holttestére.

A szülők, az 55 éves Kakimoto Jaszutaka és az 53 éves Kakimoto Jukari bevallották, hogy naponta csak egyszer adtak enni lányuknak."A lányunk mentális beteg volt, és 16-17 éves korától erőszakossá vált, ezért tartottuk a szobában" - idézte a rendőrség a szülőket. A szülők ezért egy kis, csak kívülről nyitható ajtóval és kamerával felszerelt szobát hoztak létre, amelyet egy összetákolt WC-vel láttak el. Ezenkívül 10 megfigyelőkamerát telepítettek, és egy kétméteres kerítést húztak a kis "melléképület" köré.

A szülők december 18-án találtak holtan lányukra, halálát azonban csak vasárnap jelentették. "Együtt akartunk lenni a lányunkkal" - idézte őket a rendőrség.

Dacára a közvéleményben bekövetkezett változásoknak, a szellemi és a fizikai fogyatékkal élők és családtagjaik továbbra is megbélyegzésnek és megalázásnak lehetnek kitéve Japánban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.