Légiközlekedés

Nem tudta az utas, de minden ellenőrzésen átcsúszott, így rossz gépre szállt

Négyórányi repülés után visszafordult egy Tokióba tartó repülőjárat Los Angelesbe, mert az egyik utas rossz gépre szállt fel.

2017.12.28 08:21ma.hu

Az All-Nippon Airways (ANA) légitársaság Los Angeles és Tokió közötti járata 150 utassal a fedélzetén fordult vissza a kaliforniai nagyváros nemzetközi repülőterére. Az ok nem fenyegetettség vagy biztonsági probléma volt, hanem az, hogy négyórányi repülés után kiderült, az egyik utas eltévesztette a járatot, és minden ellenőrzés ellenére is rossz gépre szállt fel.

Sem a légitársaság, sem az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság és Los Angeles légikikötője nem adott magyarázatot arra, hogy a többszöri ellenőrzés ellenére hogyan történhetett meg a tévedés. Nem hozták nyilvánosságra az utas nevét sem és azt sem, hogy férfiról, vagy nőről van szó.

A repülőgépen utazott férjével Chrissy Teigen amerikai modell is, aki közösségi oldalán élőben közvetítette több mint kilencmillió követőjének az eseményeket. "Először fordult velem elő, hogy egy tizenegy órás repülőút negyedik órájában vissza kell fordulnunk, mert az egyik utasnak nem ezen a gépen kellene lennie" - írta a híresség. Majd hozzátette: az utasok mindegyike azt kérdezgeti, hogy miért is kell visszafordulni, miért nem viszik Tokióba a járatot eltévesztő utast, aki majd onnan valahogyan visszatérhet Los Angelesbe.

A Los Angeles-i rendőrség szóvivője az egyik helyi televízió riporterének azt mondta: vizsgálják az esetet.

A félreértés annál is inkább rejtélyes, mert az utasnak a United Airlines amerikai légitársaság járatára szólt a jegye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.