Románia

Hétfő hajnal óta lángol a nagymajtényi földgázkút

A helyszínre vezényelt tűzoltók biztosították, hogy a többméteres lángok ne gyújtsák meg a közeli gazdaságokat, de - a robbanásveszélytől tartva - egyelőre hozzá sem fogtak a tűz eloltásához.

2017.12.19 11:13MTI

A Szatmár megyei tűzoltók és a földgázkitermelést végző cég kanadai szakemberek bevonásával próbálja eloltani azt a heves tüzet, amely hétfő hajnalban lobbant fel a magyar-román államhatártól mintegy tíz kilométerre, egy nagymajtényi földgázkútnál - közölte kedden az Agerpres hírügynökség.

Az érintett vállalat keddi közleménye szerint a balesetet egy váratlan földgázkitörés okozta. A vállalat a földgáz kitermelését készítette elő Nagymajtényban, és lefúrt a földgázrétegig, de még nem szerelte fel a gázkitörés megelőzését biztosító berendezést. A balesetben senki nem sérült meg.

A helyszínre vezényelt tűzoltók biztosították, hogy a többméteres lángok ne gyújtsák meg a közeli gazdaságokat, de - a robbanásveszélytől tartva - egyelőre hozzá sem fogtak a tűz eloltásához. A Szamos katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) közleménye szerint az oltási művelet megkezdéséhez kanadai szakértők érkezését várják, akiket a földgázkitermelő cég hívott a helyszínre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.