AI

Adna borravaót egy ilyen furcsa tekintetű pincérnőnek?

Ilyen, amikor már annyira nincs személyzet, hogy így oldják meg a felszolgálást egy étteremben - videóval!

2017.12.18 19:32ma.hu

Robotokkal bővítette személyzetét egy étterem az indiai Csennai városában. A világon több országban is működnek már hasonló vendéglők, ahol gépek szolgálják fel a rendeléseket. Az ázsiai országban ez az első ilyen hely.

Nevet cserélt és személyzetet bővített az indiai Tamilnádu szövetségi állam fővárosának egyik étterme - hallható az ATV riportjában. A vendéglőt korábban Momónak hívták.

„Közel egy éven át kutattunk, kipróbáltunk több dizájnt. Végül úgy döntöttünk, kipróbálunk valami újat, ami még nincs Indiában – mondta Karthik Kannan, az étterem egyik alapítója.

Társával együtt Robotnak nevezték át a vendéglőt, amiből könnyen kitalálható, kik, pontosabban mik szolgálják ki a vendégeket. Az étterem alapítója elmondta, külföldön sok országban látott hasonló éttermeket, ahol robotok szolgálják ki a vendégeket. Ez adta az ötletet.

A főleg thai és kínai fogásokat kínáló étterem vendégei érintőképernyőn rendelhetnek, italaikat és ételeiket pedig a robotok hozzák ki az asztalukhoz. A robotolásnak ezzel persze még nincs vége. A gépek egyúttal vissza is viszik a tányérokat és poharakat a konyhába, hogy ott mások elmossák azokat.

Az orvostudományban, mezőgazdaságban és logisztikában már világszerte használnak robotokat. Szakértők úgy vélik, hogy a következő években az otthoni használatuk is egyre elterjedtebb lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.