Tragédia

Esküvői menetet talált el egy légicsapás egy jemeni faluban

Csak nőkből álló esküvői menet haladt egy falu felé, amikor a légicsapás eltalálta. Azt nem tudni, hogy a menyasszony megsebesült-e.

2017.12.17 19:27MTI

Nőkből álló esküvői menetet talált el vasárnap a szaúdi vezetésű nemzetközi katonai koalíció egyik légicsapása egy jemeni faluban, tíz nő életét vesztette – közölték kórházi források és szemtanúk.

Az eset Maarib tartományban történt, a fővárostól, Szanaától keletre. Jemenben a vidéki esküvők egyik hagyománya, hogy a menyasszonyt barátnői és nőrokonai kísérik a szertartásra, ahol a vőlegény várja őt. Éppen egy ilyen, csak nőkből álló esküvői menet haladt egy falu felé, amikor a légicsapás eltalálta. Azt nem tudni, hogy a menyasszony megsebesült-e.

Jemenben több mint három éve dúl polgárháború a kormányerők és az Irán által támogatott síita húszi felkelők között, akik 2014 szeptemberében elfoglalták a fővárost, Szanaát, és jelentős területeket vontak ellenőrzésük alá az ország északi részén. A lázadók ellen 2015 márciusában a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció is hadba lépett, és légierővel segíti a kormányt. Támadásaikban már több alkalommal civilek is életüket vesztették, bár a koalíció tagadja, hogy polgári személyeket venne célba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.