Nagy-Britannia

Monogrammját égette két betege májába a brit sebész

A szignó idővel begyógyult és eltűnt volna, ám a nő mája nem javult megfelelően, ezért ismét műteni kellett és az orvosok megtalálták Bramhall kézjegyét.

2017.12.15 17:35MTI

Az 53 éves Simon Bramhall elismerte, hogy 2013-ban két páciense májába is beleégette nevének kezdőbetűit - számolt be róla a The Daily Telegraph.

A szignó idővel begyógyult és eltűnt volna, ám a nő mája nem javult megfelelően, ezért ismét műteni kellett és az orvosok megtalálták Bramhall kézjegyét.

A szerdai bírósági tárgyaláson az ügyész, Tony Badenoch olyan szokatlan és bonyolult esetként értékelte a történteket, amelyre még nem volt jogi precedens.

Az ügyész azt is kiemelte, hogy a sebész az első eset után megismételte tettét és mindkét esetben több kollégája szeme láttára.

Bramhall 12 évig dolgozott máj-, lép- és hasnyálmirigy-sebészként a birminghami Erzsébet Királynő Kórházban. A bíróság január 12-én hozza meg döntését, a sebész nagy összegű óvadék fejében szabadlábon várja az ítéletet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.