Légi közlekedés

Újfajta, fapadlós járatot akar bevezetni egy légitársaság

Kiszednék az üléseket a repülőből.

2017.12.14 16:20ma.hu

A kolumbiai légitársaság úgy gondolta, álljanak az utasok. Ezentúl az étel és a csomagfeladás mellett az ülés is plusz költséggel jár. A fapados VivaColombia légitársaság tervei szerint eltávolítják a székeket a repülőkből, álló utasból ugyanis többet tudnának szállítani az egyes járatokon.

A légitársaság emellett 50 új Airbus 320-as gépet is bevásárol, hogy ki tudják szolgálni az ország növekvő turisztikai vonzerejét. A vezetőség szerint sokan keresik a módját annak, hogyan tudnának olcsón repülni. Hát így. "Kinek kell szórakoztatórendszer egy mindössze egyórás repüléshez, vagy márványpadló, de még sósmogyoró sem..." - mondta William Shaw.

Az ötlet nem új, a légitársaságok már évek óta foglalkoznak a gondolattal, hogy egyfajta függőleges ülésmegoldás kialakításával növelni tudják a szállítható személyek számát. A Ryanair 2010-ben azt javasolta, hogy egyfajta övvel ellátott bárszékek legyenek a fedélzeten. Szerencsére a polgári légiközlekedési hatóság nem engedélyezi az ilyesmit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.