Tiltakozás a megszorítások ellen

Egésznapos sztrájk bénítja meg Görögországot

Az állami és a magánszektor dolgozóit képviselő két legnagyobb szakszervezeti tömörülés, az ADEDY és a GSEE a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió mentőcsomagjáért cserébe vállalt kormányzati megszorítások ellen tiltakozik.

2017.12.14 10:38MTI

A görög kormány egyebek között tovább csökkenti az állami kiadásokat, megnyirbálja a nyugdíjasoknak nyújtott kedvezményeket, és azt is vállalta, hogy eladja az állami tulajdonban lévő széntüzelésű erőműveket.

Csütörtökön zárva lesznek az üzletek és valamennyi közintézmény, nem nyitnak ki az iskolák sem, a kórházak csak sürgősségi ellátást végeznek. A tömegközlekedésben komoly járatkimaradások várhatóak, egész napra leállt a belföldi légiközlekedés és nem közlekednek a kompok a szigetek és a szárazföld között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.