Állatkínzás

Egyszerűen hihetetlen, miért öltek meg két medvét az állatkertben Dániában

Megöltek két idős, de egészséges barnamedvét a dániai Aalborg állatkertjében egy igen érthetetlen ok miatt.

2017.12.13 19:13ma.hu
(Képünk illusztráció - fotó: pixabay)

A 20 és 21 éves állatok már alkalmatlanok voltak a szaporodásra, ezért nem küldték őket más állatkertbe, és a kifutójuk sem volt már megfelelő számukra - érvelt az aalborgi állatkert, hozzátéve, hogy az elaltatott állatok tetemét egyebek közt kutatási célokra hasznosítják.

A kommentelők, akiket felháborított a "hasznavehetetlen" medvék likvidálása, azzal vádolják az állatkertet, hogy hamis prioritásokat követ, és csak a gazdasági hasznot tartja szem előtt. Ízléstelen és barbár cselekedetnek tartják, hogy az öreg medvéket megölték, ahelyett, hogy javítottak volna életkörülményeiken.

A dániai állatkertek egyes lépései már korábban is heves vitákat váltottak ki. Sokan nehezményezték például 2014-ben, hogy a koppenhágai állatkertben megöltek egy már ugyancsak "haszontalan" zsiráfot, és gyerekek előtt boncolták fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.