USA

Fegyvertelen, az életéért sírva könyörgő férfit végzett ki a rendőr

A rendőrt végül felmentették a gyilkosság vádja alól. +18-as tartalom.

2017.12.09 12:26ma.hu

Még 2016 januárjában történt az eset. Egy rendőr agyonlőtte a fegyvertelen Daniel Shavert egy hotelben, az arizóniai Mesa városában.

Azért hívták ki a rendőröket, mert valaki egy puskával mutogatott az ablakban. Erről kiderült, hogy egy légfegyver volt, amit a kártevők irtására használt az áldozat. Mikor rátaláltak az áldozatra, nem is volt nála.

A videó tanúsága szerint Philip Brailsford rendőrtiszt többször is figyelmeztette Shavert, hogy nehogy ostobaságot csináljon, különben könnyen lehet, hogy le lesz lőve. Az áldozat megijedt, engedelmeskedett, az életéért könyörgött. Mikor azt a feladatot kapta, hogy kússzon oda négykézláb a rendőrhöz, valmiért hátranyúlt, Brailsford ezért lelőtte.

"Száz százalékosan biztos voltam benne, hogy a fegyverét próbálja elővenni" - mondta később Brailsford a tárgyaláson. Végül felmetették a gyilkosság vádja alól. Mint kiderült, az áldozatnál nem volt semmiféle fegyver, legfeljebb a pólóját akarhatta megigazítani.

Shaver özvegye és szülei tévedésből elkövetett gyilkosság miatt perelték be a várost.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.