Erőszak

Diáknak álcázta magát az új-mexikói középiskolai lövöldözés elkövetője

Találomra választotta ki és lőtte agyon áldozatait.

2017.12.09 06:46ma.hu

Diáknak álcázta magát a két tanuló életét kioltó lövöldöző, hogy bejuthasson az új-mexikói középiskola területére Aztec városában - közölte pénteken a megyei seriff.

A csütörtökön történt lövöldözésben a támadó is meghalt: agyonlőtte magát. A hatóságok szerint William Atchison találomra választotta ki és lőtte agyon áldozatait egy hónapja törvényesen vásárolt, 9 milliméteres Glock típusú pisztolyával, amelyhez több tárnyi lőszert is magával vitt.

Ken Christesen seriff közzétette a 21 éves férfi búcsúlevelét.

Az üzenet tartalmazta a lövöldözés végrehajtásának tervét is, az elkövető szándéka azt volt, hogy a lehető legtöbb emberrel végezzen.

A seriff elmondta, hogy a tettes szüleivel élt Aztec városában, és egy benzinkútnál dolgozott. "A munka szívás, az iskola szívás, az élet szívás" - írta búcsúlevelében hozzátéve, hogy véget akar vetni mindennek.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) közlése szerint a tettes az interneten tett bejegyzéseivel  már tavaly felhívta magára a hatóságok figyelmét, de bűncselekmény hiányában az ellene indult vizsgálatot lezárták. Aztec 6500 lakosú vidéki település Új-Mexikó szívében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.