Tragédia

Tucatnyi békefenntartóval végeztek Kongóban ismeretlen fegyveresek

Nagyszámú kéksisakosa halt vagy sebesült meg.

2017.12.08 19:28MTI

Legalább 14 ENSZ-békefenntartó életét vesztette és több mint 40 megsebesült ismeretlen fegyveresek támadásában a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti fekvésű Észak-Kivu tartományában - közölte pénteken Farhán Hak, az ENSZ-főtitkár helyettes szóvivője.

Jean-Pierre Lacroix, a világszervezet békefenntartókért felelős tisztségviselője korábban pontos számok nélkül csak annyit közölt, hogy a csütörtök éjszaka végrehajtott támadásban a kongói ENSZ-misszió (MONUSCO) "nagyszámú" kéksisakosa halt vagy sebesült meg.

A MONUSCO, amely az ENSZ legnagyobb békefenntartó küldetése, 1999 óta van jelen a Kongói Demokratikus Köztársaságban. A misszióban mintegy 19 ezer fő teljesít szolgálatot, alapvető feladatuk a polgári lakosság védelme.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.