Diplomácia

Az egész világ aggódik az amerikai bejelentés következményei miatt

Diplomáciai sokkban van minden ország, miután Trump Jeruzsálemet ismerte el Izrael fővárosának.

2017.12.07 07:47ma.hu

Az Egyesült Államok elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, és áthelyezi nagykövetségét Tel-Avivból Jeruzsálembe. Izraelen kívül senki sem örült Trump bejelentésének.

Olasz külügyminiszter: aggódunk az amerikai bejelentés következményei miatt

Olaszország aggódik az Egyesült Államok bejelentésének esetleges következményei miatt - kommentálta Angelino Alfano olasz külügyminiszter Donald Trump amerikai elnök döntését.

Moszkva: Trump a tűzzel játszik

Donald Trump amerikai elnök a tűzzel játszik azzal, hogy hivatalosan Izrael fővárosának ismerte el Jeruzsálemet - jelentette ki szerdán Leonyid Szluckij, az orosz parlament alsóháza külügyi bizottságának elnöke.

Theresa May: London nem ért egyet az amerikai döntéssel

Theresa May brit miniszterelnök közlése szerint London nem ért egyet Donald Trump amerikai elnöknek azzal a döntésével, hogy az Egyesült Államok elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, és áthelyezi nagykövetségét Tel-Avivból Jeruzsálembe a város végső státuszáról szóló megállapodás előtt.

Merkel: Németország nem támogatja Donald Trump döntését

Nem támogatja a német kormány Donald Trump amerikai elnök azon döntését, hogy az Egyesült Államok elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosaként - tudatta szerdán szóvivője útján Angela Merkel német kancellár.

Mogherini: az EU aggódik az amerikai elnök döntése miatt

Az Európai Unió komolyan aggódik az Egyesült Államok elnökének Jeruzsálem státusáról szóló bejelentése és annak várható, a békére vonatkozó következményei miatt - jelentette ki szerdán Federica Mogherini, az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főképviselője szerdán.

Török külügyminiszter: Ankara elítéli Trump bejelentését

Törökország aggodalommal fogadja és elítéli Donald Trump amerikai elnök szerdai bejelentését, amely értelmében az Egyesült Államok Izrael fővárosának Jeruzsálemet ismeri el és tel-avivi nagykövetségét is oda költözteti át - írta Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter szerdán a Twitteren.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.