Terrorveszély

Ártalmatlan a Németországban talált gyanús csomag

A csomagban végül nem találtak veszélyes anyagot vagy szerkezetet.

2017.12.06 12:59MTI

Ártalmatlannak bizonyult a németországi Ulmban szerdán talált feladó nélküli, gyanús postai küldemény, amely miatt lezárták a belváros egy részét - jelentette a Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság.

A csomagot egy gyógyszertárba küldték, amely a Wengentor nevű belvárosi irodaház földszintjén működik. A gyógyszertár munkatársa gyanúsnak tartotta a küldeményt, és elővigyázatosságból riasztotta a rendőrséget. Az épületet kiürítették, a környéket lezárták. A csomagban végül nem találtak veszélyes anyagot vagy szerkezetet.

A napokban egy potsdami gyógyszertárba, korábban pedig az Odera menti Frankfurtban egy vállalkozáshoz érkezett robbanószerkezetet tartalmazó csomag. Az ismeretlen feladó vagy feladók a német posta (Deutsche Post) DHL nevű csomagküldő vállalkozást zsarolják a küldeményekkel.

Rendőrségi adatok szerint millió eurós nagyságrendű összeget követelnek a DHL-től, és azzal fenyegetnek, hogy újabb veszélyes csomagokat indítanak útnak, ha nem kapják meg a pénzt.

A Bild című lap értesülése szerint 10 millió eurónak (3,1 milliárd forint) megfelelő összeget követeltek a bitcoin nevű virtuális valutában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.