Terrorveszély

Újabb gyanús csomagot találtak Németországban

Egy feladó nélküli, gyanús postai küldemény miatt lezárták szerdán a németországi Ulm belvárosának egy részét.

2017.12.06 12:10MTI

A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság jelentése szerint a csomagot a Wengentor nevű belvárosi irodaház egy bérlőjének címezték. Az épületet kiürítették, a környéket lezárták.

Az SWR szerint egyelőre nem tudni, hogy az eset kapcsolatban áll-e a német posta (Deutsche Post) DHL nevű csomagküldő vállalkozása elleni zsarolási üggyel.

A napokban Potsdamban egy gyógyszertárba, korábban pedig az Odera menti Frankfurtban egy vállalkozáshoz érkezett robbanószerkezetet tartalmazó csomag.

Rendőrségi adatok szerint az ismeretlen elkövető vagy elkövetők millió eurós nagyságrendű összeget követelnek a DHL-től, és azzal fenyegetnek, hogy újabb veszélyes küldeményeket indítanak útnak, ha nem kapják meg a pénzt.

A Bild című lap értesülése szerint 10 millió eurónak (3,1 milliárd forint) megfelelő összeget követeltek a bitcoin nevű virtuális valutában.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.