Erőszak

Lövöldözés Korzika repterénél - képpel!

Egy ember meghalt, és legalább kettő másik megsebesült, amikor a Korzika repterének bejáratánál lövöldözés tört ki. Egy férfit a fején talált el az egyik lövés a Bastia reptéren kedd reggel.

2017.12.05 18:36ma.hu
Helyszínelők a korzikai reptér előtt Fotó: Pascal Pochard-Casabianca

Az első beszámolók szerint a két sérült közül az egyik a meggyilkolt férfival volt, a harmadik sebesültet viszont menekülés közben érte véletlen találat.
A rendőrség bűnszervezet által megtervezett merényletként kezeli az ügyet, de az ügy motivációjáról egyelőre semmit nem tudnak - írja az index.

Nem kizárt, hogy a lövöldözésnek köze van a korzikai választásokhoz, aminek az első fordulóján alig pár napja a nacionalisták győztek. A mediterrán szigetet  hosszú ideig nyomasztotta a szeparatista erőszak, de a fő paramilitáris csoport 2014-ben tűzszünetet hirdetett, nem sokkal azután, hogy az alig 300 ezer lakosú sziget statisztikailag Európa legveszélyesebb helye lett.

2007 és 2013 között 105 kivégzés történt, aminek 10 százalékát tudták felgöngyölíteni.

A rendőrség a mostani üggyel kapcsolatban egy autót keres, amivel a lövöldöző elhajtott a helyszínről.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.