Készülnek a támadásra

Eddigi legnagyobb közös hadgyakorlatába kezdett az USA és Dél-Korea

Egyebek közt észak-koreai nukleáris és rakétatámadást szimulálnak, és annak elhárítását gyakorolják.

2017.12.04 09:05MTI

Eddigi legnagyobb közös légi hadgyakorlatába kezdett hétfőn Dél-Korea és az Egyesült Államok.

Az ötnapos gyakorlaton 230 harci repülő - köztük " lopakodó" gép - és 12 ezer amerikai katona vesz részt. Egyebek közt észak-koreai nukleáris és rakétatámadást szimulálnak, és annak elhárítását gyakorolják.

A hadgyakorlat előtt alig egy héttel Észak-Korea ismét ballisztikus rakétát lőtt ki, azt állítva, hogy immár képes csapást mérni az Egyesült Államok bármely pontjára, akár Washingtonra is. A gyakorlatot már korábban eltervezték.

Észak-Korea a hét végén vele szembeni provokációnak minősítette a hadgyakorlatot, amely - a kommunista diktatúra megfogalmazása szerint - "csupán még borzasztóbb megtorlásra ösztönöz".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.