Illegális bevándorlás

10 migráns vesztette életét egy balesetben Törökországban

A török csendőrség ellenőrzése elől menekülve egy közúti balesetben életét vesztette tíz migráns a Szíriával határos dél-törökországi Hatay tartományban.

2017.12.04 08:57MTI

Az illegális bevándorlókkal teli kisbusz sofőrje, hogy elkerülje a hatóságok ellenőrzését, gyorsított, de eközben elveszítette uralmát járműve felett és a szembejövő forgalomba hajtott.

A halottak mellett tízen megsérültek a balesetben, köztük a sofőr is.

Értesülések szerint a kisbusz egy teherautóval ütközött frontálisan. A török sajtóban megjelent felvételek szerint a migránsokat szállító jármű eleje teljesen szétroncsolódott.

A DHA török hírügynökség úgy tudja, az illegális bevándorlók Szíria felől érkeztek Törökországba, állampolgárságukat azonban nem közölte. A török-szíriai határ le van zárva, szíriai állampolgárokat csak kivételes esetekben – például, ha súlyosan megsebesültek – engednek át a török hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.